ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΑ σκεπτόμενος – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Home / Εκπαιδευτικά Προγράμματα / ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΑ σκεπτόμενος – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΑ σκεπτόμενος – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο πλαίσιο της ανακήρυξης από την UNESCO του 2016 σε Έτος Αριστοτέλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΑ σκεπτόμενος. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου και προσφέρεται μέσα στο σχολικό περιβάλλον ή σε χώρους πολιτισμού από τους συνεργάτες παιδαγωγούς της εταιρείας πολιτισμού.

Ο πeripatos είναι μια νεοσύστατη εταιρεία πολιτισμού, η οποία αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα την πολιτιστική κληρονομιά, την κοινωνία και την βιωσιμότητα. Μέσα από δράσεις που αφορούν στη διαφύλαξη, συντήρηση και ανάδειξη του πολιτισμού, έχει στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ευαισθητοποίηση και ενεργό συμμετοχή του κοινωνικού συνόλου στα πολιτιστικά αγαθά και δρώμενα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΑ σκεπτόμενος είναι σχεδιασμένο, ώστε να συμβάλλει στη γνωστική και συμμετοχική ανάπτυξη των μαθητών, στοχεύοντας στην αξιοποίηση της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της φιλοσοφικής αναζήτησης. Στόχος του προγράμματος, πέρα από την ανακάλυψη του μαγικού κόσμου της φιλοσοφίας, είναι και η γνωριμία των μαθητών με τον πανεπιστήμονα Αριστοτέλη, τις θεωρίες που πρέσβευε και τον βίο του. Για το σκοπό αυτό σχεδιάστηκε ένα σύνολο δράσεων, το οποίο μέσω του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης, διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Οι δράσεις βασίζονται κυρίως στις αρχές της εποικοδομητικής μάθησης συνδυάζοντας δημιουργικά το παιχνίδι, την κίνηση και την γνώση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται σε 3 (τρεις) μεθοδολογικούς άξονες, οι οποίοι στοχεύουν στην ανάδειξη και προώθηση πρωτοπόρων μεθόδων εκπαίδευσης: τη βιωματική προσέγγιση, την επιτόπια εφαρμογή των γνώσεων τη συνεργασία και τη συλλογικότητα.

 

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Site: www.peripatos.net , mail: info@peripatos.net

Tηλ. επικοινωνίας

για Αθήνα : 694.85.5.453
για Πελοπόννησο:697.30.65.966
για Θεσσαλονίκη: 693.94.07.774
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search