Δρόμοι Πολιτισμού
Θεματικοί περίπατοι στον Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον πeripatos εγκαινιάζει μία σειρά διαδραστικών πολιτιστικών περιπάτων. Στόχος μας είναι να γνωρίσουν από κοντά μικροί και μεγάλοι την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση, ενός από τους αρχαιότερους Δήμους της Αττικής, αλλά και να περάσουν εποικοδομητικά και ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους.

Στην πρώτη ενότητα της δράσης «Δρόμοι Πολιτισμού» με τίτλο «Άθμονον- Αμαρυσία: μια πόλη 3000 ετών», θα αναδειχθούν τα ελάχιστα εναπομείναντα αρχαία ευρήματα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεταγενέστερης ιστορίας της πόλης. Όπως, η Παναγία η Νερατζιώτισσα η οποία χτίστηκε στον αρχαίο ναό της Αρτέμιδος ή ο Άγιος Ιωάννης ο Πέλικας που ανεγέρθηκε στα θεμέλια Ρωμαϊκού ναού προς τιμήν της θεάς από τον Ηρώδη. Με κύριο άξονα τα Βυζαντινά εκκλησάκια θα γίνουν αναφορές τόσο στο αρχαίο, όσο και στο πρόσφατο παρελθόν της πόλης, αλλά και στη σύγχρονη ταυτότητά της.  

Ο πολιτιστικός περίπατος θα διεξαχθεί:

  • Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 (10:30 π.μ.)
  • Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 (10:30 π.μ.)
 

Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο: «Τεχνίτες και Καλλιτέχνες στο Μαρούσι» θα αναδειχθούν έργα και δημιουργοί εικαστικών, εφαρμοσμένων και λαϊκών τεχνών της πόλης, με επιμέρους σταθμούς στη διαδρομή την Ολυμπιακή Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», το Λαογραφικό Μουσείο και το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής.

  • Ο Πολιτιστικός περίπατος θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, από τις 10:30 π.μ.. 
Σημείο συνάντησης το Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα)
 

#maroussi #peripatos #culturalwalks

Close Menu