Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2015-2016

Home / Εκπαιδευτικά Προγράμματα / Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2015-2016

Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2015-2016

Η εταιρεία πολιτισμού πeripatos διοργανώνει τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Αρχαιολόγος από Κούνια,
ο Παιδογνώστης ακροβάτης και το Τσίρκο του,
Οι κρυφές συνταγές της Θεάς Δήμητρας και
ΤεχνουρΓΗ

για σχολικές ή άλλες οργανωμένες ομάδες παιδιών.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα βασίζονται σε 3 μεθοδολογικούς άξονες, οι οποίοι στοχεύουν στην ανάδειξη και προώθηση πρωτοπόρων μεθόδων εκπαίδευσης: τη βιωματική προσέγγιση, την επιτόπια εφαρμογή των γνώσεων τη συνεργασία και τη συλλογικότητα.

Ο Αρχαιολόγος από Κούνια επιθυμεί να εξοικειώσει το μαθητή με το επάγγελμα του αρχαιολόγου, το οποίο μαγεύει και αναδεικνύει με τον πιο βιωματικό τρόπο την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Το εν λόγω εκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήρι είναι σχεδιασμένο, ώστε να συμβάλλει στη γνωστική και συμμετοχική ανάπτυξη των μαθητών στοχεύοντας στην αξιοποίηση της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της ανακάλυψης. Στόχος του προγράμματος, πέρα από την ανακάλυψη του μαγικού κόσμου της αρχαιολογίας, είναι και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το σκοπό αυτό σχεδιάστηκε ένα σύνολο δράσεων, το οποίο μέσω του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης, διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Οι δράσεις βασίζονται κυρίως στις αρχές της εποικοδομητικής μάθησης συνδυάζοντας δημιουργικά το παιχνίδι, την κίνηση και την γνώση.
Διάρκεια: 1,5-2 ώρες
Μαθητές: προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών) και Δημοτικού (6-12ετών)
Χώρος διεξαγωγής: σχολικό περιβάλλον ή χώροι πολιτισμού

Ο Παιδογνώστης ακροβάτης και το Τσίρκο του επιθυμεί να εισάγει το παιδί στο επάγγελμα του ακροβάτη και την ιστορία του τσίρκου. Το εν λόγω βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητες του σώματος τους, ενώ παράλληλα να μυηθούν στο μαγικό κόσμο του τσίρκου. Η ιστορική περιήγηση θα ξεκινήσει από τη Μινωική Κρήτη και την Αρχαία Κίνα και, περνώντας από τις Αυλές του Μεσαίωνα, θα καταλήξει στις σύγχρονες μορφές του, τις οποίες θα βιώσουν μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον με την καθοδήγηση γυμναστών – ακροβατών και παιδαγωγών. Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε μικρούς ακροβάτες, μετέχουν σε όλα τα στάδια του θεσμού του τσίρκο και βιώνουν την εμπειρία της ελευθερίας, της ψυχαγωγίας και του παιχνιδιού με τον πιο διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο.
Διάρκεια: 1,5-2 ώρες
Μαθητές: προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών) και Δημοτικού (6-12ετών)
Χώρος διεξαγωγής: σχολικό περιβάλλον ή σχολές ακροβατικών

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οι κρυφές συνταγές της Θεάς Δήμητρας είναι σχεδιασμένο, ώστε να συμβάλλει στη γνωστική και συμμετοχική ανάπτυξη των μαθητών στοχεύοντας στην αξιοποίηση της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της ανακάλυψης. Στόχος του προγράμματος, πέραν από την ανακάλυψη του μαγικού κόσμου της φύσης που μας περιτριγυρίζει, είναι και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διατροφής και προστασίας του περιβάλλοντος. Για το σκοπό αυτό σχεδιάστηκε ένα σύνολο δράσεων, το οποίο μέσω του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης, διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Οι δράσεις βασίζονται κυρίως στις αρχές της εποικοδομητικής μάθησης συνδυάζοντας δημιουργικά το παιχνίδι, την κίνηση και τη γνώση.
Διάρκεια: 1,5-2 ώρες
Μαθητές: προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών) και Α΄-Γ΄ Δημοτικού (6-9ετών)
Χώρος διεξαγωγής: σχολικό περιβάλλον ή χώροι πολιτισμού

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΤεχνουρΓΗ είναι σχεδιασμένο, ώστε να συμβάλλει στη γνωστική και συμμετοχική ανάπτυξη των μαθητών στοχεύοντας στην αξιοποίηση της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της ανακάλυψης. Στόχος του προγράμματος, πέρα από την ανακάλυψη του μαγικού κόσμου της φύσης που μας περιτριγυρίζει, είναι κυρίως η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα τέχνης στη φύση. Η γνωριμία των μαθητών με τον όρο «Τέχνη της Γης» (Land Art) μέσα από μια δημιουργική και παραγωγική διαδικασία. Η δράση των νέων καλλιτεχνών λαμβάνει χώρα στο έδαφος αναθεωρώντας τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Έτσι απορρίπτουν τα παραδοσιακά μέσα της τέχνης και το παραδοσιακό σύστημα διάδοσης του έργου τέχνης. Οι δράσεις βασίζονται κυρίως στις αρχές του εποικοδομητικής μάθησης συνδυάζοντας δημιουργικά το παιχνίδι, την κίνηση και την γνώση.
Διάρκεια: 1,5-2 ώρες
Μαθητές: προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών) και Δημοτικού (6-12ετών)
Χώρος διεξαγωγής: σχολικό περιβάλλον ή χώροι πολιτισμού

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
mail: info@peripatos.net
Tηλ. επικοινωνίας: 6973065966 και 6948515453

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search