Εργαστήριο Χαρακτικής

Home / Εκπαιδευτικά Προγράμματα / Εργαστήριο Χαρακτικής

Εργαστήριο Χαρακτικής

Το Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη και το τμήμα επιμορφωτικών προγραμμάτων της εταιρείας πολιτισμού πeripatos διοργανώνουν κύκλο 4 συναντήσεων για την τέχνη της Χαρακτικής.

Χαρακτική είναι η τέχνη της χάραξης – με φυσικές ή χημικές διαδικασίες – ενός σχεδίου πάνω σε μία σκληρή επιφάνεια, όπως σε ξύλο, μέταλλο ή plexiglass. Στη συνέχεια, μελανώνεται αυτή η επιφάνεια (πλάκα) και εκτυπώνεται σε χαρτί, ύφασμα ή άλλο μέσο. Η τελική εκτύπωση αποτελεί το γνήσιο χαρακτικό. Μπορεί να υπάρξουν περισσότερα από ένα γνήσια χαρακτικά του ίδιου σχεδίου και αυτό το χαρακτηριστικό είναι που βοήθησε στη διάδοση αυτής της τεχνικής, μιας και είχε αναρίθμητες καθημερινές εφαρμογές. Ταυτόχρονα ήταν το μέσο διάδοσης της τέχνης γενικότερα σε ένα ευρύτερο κοινό.

Η ανάγκη των εξόριστων για δημιουργία και η αγάπη τους προς τη Χαρακτική τέχνη διαφαίνεται μέσω των εκθεμάτων που εκτίθενται στο Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη. Ο εισαγωγικός κύκλος της Χαρακτικής σκοπό έχει τη γνωριμία με το πλούσιο αρχειακό υλικό του Μουσείου, αλλά και της τέχνης της Χαρακτικής γενικότερα, με βιωματικό τρόπο, όπου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους έργα σε λινόλεουμ.

Συμμετέχοντες: ενήλικες (δεν είναι απαραίτητη η γνώση σχεδίου ή κάποιας άλλης τέχνης)

Ημέρα: Τρίτη, 17:00- 20:00 (16/02, 23/02, 08/03 και 15/03)

Συμμετοχή: 80 € (συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

info@peripatos.net

τηλ.: 69 4880 7797

Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη

www.exile-museum.gr
τηλ. (+30) 210-3213488
Αγ. Ασωμάτων 31
Κεραμεικός, Αθήνα

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search