Καλλιτεχνώ…το Σαββατοκύριακο

Home / Εκπαιδευτικά Προγράμματα / Καλλιτεχνώ…το Σαββατοκύριακο

Καλλιτεχνώ…το Σαββατοκύριακο

Το Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη και το τμήμα επιμορφωτικών προγραμμάτων της εταιρείας πολιτισμού πeripatos, διοργανώνουν ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά 5-12 ετών.

Τα εν λόγω εικαστικά βιωματικά εργαστήρια στοχεύουν στην αξιοποίηση της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της ανακάλυψης. Για το σκοπό αυτό σχεδιάστηκε ένα σύνολο δράσεων, το οποίο μέσω του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης, διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Οι δράσεις βασίζονται στις αρχές της εποικοδομητικής μάθησης συνδυάζοντας δημιουργικά το παιχνίδι, την κίνηση και την γνώση.

Οι θεματικές για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 είναι:

 • 15/10: Καλλιτεχνώ…το πορτραίτο μου
  Χρησιμοποιώντας τα εκθέματα των αυτοπροσωπογραφιών, με ζωγραφική, φωτογραφία και κολάζ, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους ψυχογραφικά πορτραίτα.
 • 12/11: Εικονογραφώντας ένα παραμύθι
  Μετά την αφήγηση του παραδοσιακού ζακυνθινού παραμυθιού “Το παραμύθι της Μαρούλας” (Ίνα Χάρη) τα παιδιά θα μελετήσουν την εικονογράφηση της ζωγράφου Κατερίνας Χαριάτη-Σισμάνη και θα δημιουργήσουν τη δική τους έκδοση.
 • 17/12: Χριστουγεννιάτικα στολίδια
  Βασισμένοι στο πνεύμα των ημερών και των εκθεμάτων του Μουσείου, τα παιδιά θα κατασκευάσουν μοναδικά στολίδια από ανακυκλώσιμα και φαινομενικά ευτελή υλικά.
 • 21/01: Καλλιτεχνώ…χαρακτικά έργα
  Με αφετηρία την πλούσια συλλογή του Μουσείου σε χαρακτικά έργα, τα παιδιά θα ανακαλύψουν αυτή την ξεχασμένη αλλά τόσο ζωντανή τέχνη και θα δημιουργήσουν τα δικά τους χαρακτικά έργα με ασφαλή και καινοτόμα υλικά.
 • 18/02: Αποκριάτικες μάσκες
  Παρατηρώντας τα εκθέματα που αφορούν στις θεατρικές παραγωγές του Κατράκη, του Φαρσακίδη και άλλων εξόριστων καλλιτεχνών, τα παιδιά θα υποδεχτούν τις αποκριές με τις δικές τους μοναδικές μάσκες.
 • 18/03: Καλλιτεχνώ…μία θεατρική μακέτα
  Πόσο διαφέρει μία επαγγελματική θεατρική μακέτα από το κουκλοθέατρο, που θα κατασκευάσουν μόνα τους τα παιδιά για να παρουσιάσουν τις δικές τους παραστάσεις;
 • 8/04: Πασχαλινά στολίδια
  Κάρτες, καλαθάκια, λαζαράκια και στολίδια… το Μουσείο θα γεμίσει χρώματα και αρώματα από τις πασχαλινές δημιουργίες των παιδιών.
 • 13/05: Καλλιτεχνώ…Land Art
  Τα παιδιά θα ανακαλύψουν την Τέχνη της Φύσης (Land Art) και θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης με φυσικά υλικά που θα συλλέξουν μόνα τους.

Ημέρα: Σάββατο, 11:00-13:00
Κόστος συμμετοχής: 10ευρώ (-20% για αδέλφια)

Πληροφορίες – Κρατήσεις
Αγ.Ασωμάτων 31
Κεραμεικός – Αθήνα

info@peripatos.net
6948.80.7797

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search