Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου

Το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου σε συνεργασία με τον πeripatos διοργανώνει δράσεις με αφορμή τον εορτασμό των 20 ετών λειτουργίας του Μουσείου, της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018 με θέμα: «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό» και του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018: «Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον». Ένα πενταήμερο δράσεων (17-21/05/2018) για μικρούς και μεγάλους, πλούσιο σε εκδηλώσεις.

Και επειδή μία φορά δεν είναι αρκετή οι δράσεις συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά (9-13/05/2019) καλώντας το κοινό της Μήλου να περιηγηθεί στο μουσείο «αλλιώς» σε ένα πενταήμερο εξερεύνησης και παιχνιδιού. 

Αναλυτικά οι δράσεις:

  • Escape Room: 21 Στοιχεία

Κάθε δευτερόλεπτο, 21 στοιχεία ενώνονται για να δημιουργηθούν περίπου 15.000 μοναδικοί οργανισμοί. 21 στοιχεία, η τέλεια βιοχημική ένωση. Ένα ζωντανό παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ της αλήθειας και του ψεύδους…Τα μόνα σου βοηθήματα κλειδιά, γρίφοι και το κοφτερό μυαλό σου για να βρεις ποια είναι η απόλυτη συνταγή της δημιουργίας!… Θα προλάβεις πριν τελειώσει ο χρόνος;

Το Escape Room αφορά σε ομάδες ενηλίκων έως 7 άτομα, διάρκειας 60’.

  • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Homo Oryctus

Είμαι ο Homo Oryctus! Όχι δεν είμαι ορυκτό, αλλά μέσα μου έχω χημικά στοιχεία που βρίσκονται μέσα σε πολλά ορυκτά! Έλα να τα ανακαλύψουμε μέσα από παζλ και γρίφους! Που βρίσκονται, σε ποιες λειτουργίες του οργανισμού μας συμμετέχουν και ποιες οι διατροφικές συνήθειες που μας προσφέρουν τα στοιχεία αυτά απλόχερα! Είστε έτοιμοι λοιπόν για την ανακάλυψη του Homo Oryctus;

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

  • Μουσειοσκευή, Εκπαιδευτικοί Φάκελοι και Σακίδια Αυτόνομης Ξενάγησης

Το Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου παρουσιάζει στο κοινό το νέο του εκπαιδευτικό υλικό. Η Μουσειοσκευή και οι Εκπαιδευτικοί Φάκελοι ταξιδεύουν το Μουσείο σε Ελλάδα και εξωτερικό σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει γι αυτό. Και για όσους θέλουν να απολαύσουν την επίσκεψη τους και να μάθουν για τα εκθέματα με δημιουργικό τρόπο, τα  Σακίδια Αυτόνομης Ξενάγησης προσφέρουν μία βιωματική ξενάγηση, όπου γονείς και παιδιά θα μάθουν μαζί από και για το Μουσείο.

#MilosMiningMuseum #IMD2018 #EuropeForCulture #ΕΕΠΚ2018

Close Menu