Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2015

Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2015

O πeripatos έλαβε μέρος στον 5ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Η εμπειρία της συμμετοχής μας υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική και βοήθησε κυρίως στην βελτίωση του τρόπου που σχεδιάζουμε και διαχειριζόμαστε ένα καινούριο προϊόν ή υπηρεσία.

Μέσα από την συμβουλευτική που λάβαμε και τα εργαστήρια που παρακολουθήσαμε, καταλήξαμε στην κατάθεση μίας νέας υπηρεσίας πολιτιστικού τουρισμού. Και το όνομα αυτής Periegesis! Το όνομά της σκοπίμως συνδέεται με το όνομα της εταιρείας μας στο πρώτο συνθετικό ‘περί’. Η ιδέα αφορά μία υπηρεσία πολιτιστικού και περιηγητικού τουρισμού με πλήρη πακέτα φιλοξενίας. Κάθε πακέτο είναι σχεδιασμένο με βάση την πορεία που ακολούθησε ένας ιστορικός περιηγητής ή μία περιηγήτρια στην Ελλάδα.

Εμπνευστήκαμε ιδιαίτερα από τα διάφορα ταξίδια της Αγκάθα Κρίστι στην χώρα μας. Για την ακρίβεια η Ελλάδα υπήρξε ένας από τους προορισμούς του γαμήλιου ταξιδιού της Αγκάθα Κρίστι και του δεύτερου συζύγου της, του αρχαιολόγου Μαξ Μαλόουαν, κατά το οποίο επισκέφθηκαν την Πάτρα, την Αρχαία Ολυμπία, αρχαιολογικούς χώρους στην Αργολίδα και φυσικά την Αθήνα, όπου έμειναν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Φανταστείτε, λοιπόν, ένα σύγχρονο τουριστικό προϊόν για νιόπαντρα ζευγάρια, λάτρεις της διάσημης συγγραφέως, ειδικά σχεδιασμένο να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά και τα ντόπια προϊόντα της Πελοποννήσου.  

Η ιδέα μας, άρεσε και κατέλαβε τη 2η θέση στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου. 

Ευχαριστούμε πολύ το ΟΠΑ και όλους τους μέντορες για αυτή την πολύ όμορφη εμπειρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ