Καλλιτεχνώ στο Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη

EXILE Poster A4-02

Στο πλαίσιο της συνεργασία μας με το Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη σχεδιάσαμε μία σειρά εκπαιδευτικών και άλλων πολιτιστικών δράσεων.  Μέσα από το πλούσιο αρχειακό υλικό του Μουσείου Πολιτικών Εξόριστων Άη Στράτη (φωτογραφίες, αντικείμενα καθημερινής διαβίωσης, χειροτεχνήματα και έργα τέχνης), οι συμμετέχοντες προσεγγίζουν έννοιες της διαφορετικότητας, μαθαίνουν και συζητάνε για την εξορία και την ζωή των εξορίστων.

Μάλιστα το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016, διοργανώθηκε μία μέρα ανοιχτή στο κοινό με πλούσιες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Διαδραστικές ξεναγήσεις, εργαστήρια ενηλίκων, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και προβολή ταινίας δημιούργησαν ένα ένα κλίμα αποδοχής της πολυπολιτισμικότητας και σεβασμού στη διαφορετικότητα, προσφέροντας μία ουσιαστική εμπειρία στους επισκέπτες. 

EXILE Poster A4-02
File 28-09-16 15 10 43
EXILE Poster
  • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Καλλιτεχνώ… μακριά από το σπίτι μου!

Ύστερα από μία ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης με τρόπο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, τα παιδιά μυούνται με τον πιο βιωματικό τρόπο στην τέχνη της Χαρακτικής. Στο παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα γνωρίσουμε τις διαφορετικές εφαρμογές της τέχνης αυτής (χαρακτικά, σφραγίδες, στένσιλ) με ασφαλή εργαλεία και κατάλληλες μεθόδους. Για παιδιά Δημοτικού (Α” -ΣΤ΄),  διάρκειας 2 ωρών.

 

  • Εισαγωγικός κύκλος 4 συναντήσεων: Εργαστήριο Χαρακτικής

Η ανάγκη των εξόριστων για δημιουργία και η αγάπη τους για τη Χαρακτική τέχνη αποτελεί κύρια θεματική της συλλογής του Μουσείου Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη. Το εισαγωγικό αυτό εργαστήριο στη Χαρακτική σκοπό έχει τη γνωριμία με το πλούσιο αρχειακό υλικό του Μουσείου, αλλά και της τέχνης και τεχνικής της γενικότερα, με βιωματικό τρόπο, όπου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους έργα σε λινόλεουμ.

 

  • Δημιουργική απασχόληση για παιδιά: Καλλιτεχνώ…το Σαββατοκύριακο

Το μουσείο παρουσιάζει τη συλλογή του στα παιδιά. Κριτική σκέψη, δημιουργικότητα και ανακάλυψη σε συνδυασμό με παιχνίδι και προσωπική έκφραση, είναι τα συστατικά στοιχεία σε μία σειρά εικαστικών βιωματικών εργαστήριων. Οι θεματικές για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 είναι: Καλλιτεχνώ το πορτραίτο μου, Εικονογραφώντας ένα παραμύθι, Χριστουγεννιάτικα στολίδια, Καλλιτεχνώ χαρακτικά έργα, Αποκριάτικες μάσκες, Καλλιτεχνώ μία θεατρική μακέτα, Πασχαλινά στολίδια, Καλλιτεχνώ…Land Art.

 


 

Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη

Αγ. Ασωμάτων 31, 105 53, Κεραμεικός

Πληροφορίες – Κρατήσεις

Ιστοσελίδες: www.exile-museum.gr ,

www.peripatos.net ,

e-mail: info@peripatos.net