Ο πeripatos

Ο πeripatos

Η ιστορία μας

Ξεκινήσαμε τον πeripatos το 2015 με στόχο να εφαρμόσουμε σύγχρονες πρακτικές και καινοτόμες προσεγγίσεις στην ανάδειξη και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο πeripatos γεννήθηκε σε ένα ταξίδι, με ωραία παρέα, με πολύ όρεξη και φρέσκιες ιδέες για μία συμμετοχική και βιώσιμη πολιτιστική εμπειρία.Το 2019 αποτελεί μία σημαντική χρονιά για εμάς! Έγιναν αλλαγές και τέθηκαν νέοι στόχοι. 

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια ο πeripatos εξελίχθηκε, ανανεώθηκε, ταξίδεψε πολύ, γέμισε ανθρώπους και ιστορίες. Κάθε έργο που έχουμε αναλάβει είναι για εμάς ένας καινούριος προορισμός και οι συνεργασίες που μας συντροφεύουν μέχρι σήμερα έχουν αποδειχθεί η μεγαλύτερη επιτυχία μας. 

Συνεχίζουμε, λοιπόν, τον πeripatos μας παρέα και σας προσκαλούμε να μας γνωρίσετε. 

Η αποστολή μας

Η αποστολή μας εμπνέεται από την περιπατητική φιλοσοφική σχολή του Αριστοτέλη. Ένας περίπατος στις διάφορες μορφές του πολιτισμού έχοντας δίπλα μας την τοπική κοινωνία, ενεργούς πολίτες, έμπειρους επαγγελματίες, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς και ανθρώπους με αγάπη για την Ιστορία, τις παραδόσεις, τις τέχνες και τη φύση, ώστε όλοι μαζί να ανακαλύψουμε νέους τρόπους να κατανοήσουμε και να πράξουμε πολιτισμό.

Προσβλέπουμε στην ανάδειξη και στη διαχείριση της κοινωνικο-πολιτιστικής κληρονομιάς μιας και δεν νοείται πολιτιστικό στοιχείο έξω από τους κοινωνικούς παράγοντες που το διαμόρφωσαν και δεν υπάρχει ομάδα, κοινότητα ή κοινωνία χωρίς πολιτιστική δημιουργία και δημιουργικότητα. Η φύση πάντα παρούσα ολοκληρώνει το τρίπτυχο που πλαισιώνει την δουλειά μας. Τα έργα μας είναι πολιτιστικού περιεχομένου και εκφράζουν τις αξίες της κοινότητας που τα φιλοξενεί με σεβασμό στον τόπο και στο περιβάλλον του. Παράλληλα, σχεδιάζουμε τις υπηρεσίες μας στοχευμένα για τον κάθε φορέα, ώστε να δίνουν αξία τόσο σήμερα, όσο και μακροπρόθεσμα.

Η ομάδα

Συνεργασίες

Close Menu