πeripatos συμμετέχει στο πρόγραμμα CRISALIS (CReative Initiatives in Social Enterprises for Assistance, Labour. Integration and Self-Development) χρηματοδοτούμενο από το AMIF (Asylum, Migration and Integration Fund) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην κοινωνική ένταξη και την οικονομική ενδυνάμωση 12 γυναικών επιζήσασες εμπορίας ανθρώπων. Με διάρκεια 18 μηνών το CRISALIS περιλαμβάνει ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης, δημιουργικά εργαστήρια και ευκαιρίες συν-δημιουργίας, υλοποιείται σε δύο κοινωνικές επιχειρήσεις νέων, το Progetto Quid (Ιταλία) και το Makers Unite (Ολλανδία), με την τεχνογνωσία και την εμπειρία του The Language Project, μια ελληνική οργάνωση που εφαρμόζει τη γλώσσα ως εργαλείο ενσωμάτωσης.

Η συμμετοχή του πeripatos στο πρόγραμμα γίνεται μέσα από μία σειρά από εργαστήρια δημιουργικής προσωπικής έκφρασης με έμφαση στα συναισθηματικά οφέλη της τέχνης. Τα εργαστήρια μας έλαβαν χώρα τον Ιούλιο του 2019 στο Άμστερνταμ και στη Βερόνα. Η δημιουργική εμπειρία που σχεδιάσαμε και διοργανώσαμε είχε σκοπό να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως αφορμή και μέσο για μία ενδόμυχη θεραπευτική διαδικασία. Τα δημιουργήματα των συμμετεχουσών αποτυπώνουν, είτε χρωματικά, είτε με ξεκάθαρα γραπτά μηνύματα τα αποτελέσματα αυτής της ενδοσκόπησης. Χρώματα έντονα, εικόνες της φύσης, αλλα και προσωπογραφίες και λέξεις, όπως ελπίδα, σεβασμός, φίλοι, χρόνος για σκέψη, αποτυπώνουν την ψυχοσύνθεση και τις ανάγκες των γυναικών. 

Τις ευχαριστούμε που έκαναν αυτό το βήμα μαζί μας. 

#withrefugees #4change #socialimpact #refugeeswelcome #amif#ProgettoQuid #TheLanguageProject #MakersUnite #partnerships #art

Close Menu