Ξανά μαζί με την διεθνή μας οικογένεια του προγράμματος Tandem Turkey αναδεικνύουμε έναν πλούσιο τόπο σε ιστορία και πολυπολιτισμικότητα. Σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Diadrasis (Ελλάδα), το Mardin Kültür (Τουρκία) και την ομάδα Özgür Κadın Kolektifi συμμετέχουμε στο έργο Mardin Pasaji

To Mardin Pasaji αποτελεί ένα συμμετοχικό κοινωνικό-πολιτιστικό έργο ευαισθητοποίησης των νέων για τη σημασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς αυτής της όμορφης πόλης στη νοτιοανατολική Τουρκία και της πολιτιστικής τους ταυτότητας. Οι συμμετέχοντες φορείς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα κυνήγι θησαυρού για νέους και ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για τους επαγγελματίες τους πολιτιστικού και εκπαιδευτικού κλάδου. 

  • Κυνήγι Θησαυρού

Ένα παιχνίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης σχεδιάστηκε στην παλιά πόλη του Mardin. Στους σταθμούς συμπεριλήφθηκαν σημαντικά τοπόσημα της περιοχής, όπως το Μεγάλο Τζαμί, μία Συριακή Ορθόδοξη εκκλησία, επαύλεις και άλλα θρησκευτικά, στρατιωτικά και εκπαιδευτικά κέντρα από διαφορετικές εποχές και πολιτισμούς. Στόχος του προγράμματος ήταν η ανάδειξη της ποικιλομορφίας της περιοχής και της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων. 

 
  • Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τους Διαδραστικούς περιπάτους

Συμπληρωματικά του παιχνιδιού υλοποιήθηκε στο κρατικό μουσείο της περιοχής, Mardin Müzesi,  ένα σεμινάριο για τους Διαδραστικούς περιπάτους. Καλεσμένοι ομιλητές, ειδικοί σε αυτόν τον τομέα, τόνισαν την σημαντικότητα αξιοποίησης των περιπάτων στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση και κάλεσαν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν συνεργατικά ένα διαδραστικό περίπατο παρουσιάζοντας στο τέλος την προσέγγιση τους.

Close Menu