Γεφυρώνοντας Γενεές
μία ιστορία Διαφορετικότητας, Ισότητας, Συμπερίληψης

Πώς μπορεί να αποτυπωθεί φωτογραφικά

η Διαφορετικότητα, η Ισότητα και η Συμπερίληψη;

Αυτήν ακριβώς την ερώτηση απαντάμε στη δράση με τίτλο «Γεφυρώνοντας Γενεές – μία ιστορία Διαφορετικότητας, Ισότητας, Συμπερίληψης». Η δράση εμπνέεται από την ιαπωνική φιλοσοφία Kyosei, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας και στρατηγικής της Canon, όπου οραματίζεται οργανισμοί και άνθρωποι -ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή κουλτούρας- να συμβιώνουν και να συνεργάζονται αρμονικά για το κοινό καλό και να συμβάλλουν στην ευημερία της κοινωνίας. 

Γιαγιάδες και παππούδες με τα εγγόνια τους, τα οποία είναι παιδιά Δημοτικού ηλικίας 6-12 ετών, συμμετέχουν σε μια μοναδική εμπειρία μέσω μιας σειράς εργαστηρίων που επικεντρώνονται στις θεματικές της Διαφορετικότητας, της Ισότητας, της Συμπερίληψης και της Φωτογραφίας. Στα εργαστήρια, αποτυπώνουν φωτογραφικά αυτές τις θεματικές, και στη συνέχεια θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μια έκθεση φωτογραφίας.

Παράλληλα, διεξάγεται διαγωνισμός φωτογραφίας από τη φωτογραφική κοινότητα Photo Contest.

Μέρος των φωτογραφιών από τα εργαστήρια, και οι φωτογραφίες των 5 πρώτων νικητών του διαγωνισμού, θα παρουσιαστούν στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Γεφυρώνοντας Γενεές – μία ιστορία Διαφορετικότητας, Ισότητας, Συμπερίληψης», που θα λάβει χώρα μεταξύ 16-18 Ιουνίου 2023 (18.00-20.30), στο Πάρκο πρώην Ναυτικής Βάσης (Λ.Πεντέλης & Καλλιανίου, Βριλήσσια 15235).

Η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας Canon, καθοδηγούμενη από το πνεύμα και τις αξίες της φιλοσοφίας Kyosei, διοργανώνει τη δράση υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων. Εμείς στον πeripatos έχουμε αναλάβει τη συνολική επιμέλεια και υλοποίηση της δράσης. Η ομάδα ενισχύεται από τον οργανισμό Genderhood για την παρουσίαση των θεματικών Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης και από τον Canon Photographer, Γιώργο Μασχαλίδη, για την εκπαίδευση στη φωτογραφία και την επιμέλεια του φωτογραφικού διαγωνισμού.

#peripatos #sociocultural #bridginggenerations #socialresponsibility #csr #dei #diversity #equality #inclusion #photography #exhibition #workshops #grandparents #grandkids

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ