Πάμε να παίξουμε

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων σας προσκαλούν στην έκθεση που δημιούργησαν με τίτλο «Πάμε να παίξουμε».

Όσα χρόνια και αν περάσουν, το παιχνίδι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των παιδιών αλλά και των ενηλίκων. Ήδη από την αρχαιότητα, η παιδαγωγική αξία του παιχνιδιού ήταν γνωστή για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Πολλά από τα παιχνίδια που έπαιζαν τότε μας θυμίζουν παιχνίδια που παίζουμε και σήμερα. 

Με κεντρικό άξονα το παιχνίδι, οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, παρακολούθησαν μία σειρά από εργαστήρια στο πλαίσιο της δράσης «Σχολείο γεμάτο Πολιτισμό», που σχεδιάσαμε. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Creative FLIP Project* – Learning Labs programme, το οποίο στοχεύει να γνωρίσει στους/στις μαθητές/τριες διάφορα πολιτισμικά και δημιουργικά επαγγέλματα, αλλά και την αξία των πνευματικών δικαιωμάτων. 

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, τα παιδιά αναζήτησαν τα παιχνίδια μέσα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ανακάλυψαν πολλά στην προσομοίωση της ανασκαφής, και γνώρισαν πρακτικά την επιστήμη της συντήρησης και της έρευνας και τεκμηρίωσης. Στη συνέχεια, προχώρησαν στη μουσειολογική μελέτη και τον μουσειογραφικό σχεδιασμό, αλλά και στην ανάπτυξη της οπτικής ταυτότητας της έκθεσης. Τέλος, έμαθαν τις τεχνικές ξενάγησης, τόσο της παραδοσιακής, όσο και με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, ενώ επιμελήθηκαν τη συνολική διοργάνωση των εγκαινίων και της λειτουργίας της έκθεσης.

Θα έρθετε λοιπόν να παίξουμε; 

Πότε: Παρασκευή, 10.03.2023, 11.45-13.15 (μόνο για μαθητές)

Σάββατο & Κυριακή, 11-12.03.2023, 11.00-13.00 

Πού: 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων – Φλωρίνης 24, Βριλήσσια

* Το Creative FLIP Project είναι μια δράση, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εταίρους του έργου:

  • Goethe-Institut (επικεφαλής εταίρος),
  • European Creative Hubs Network,
  • IDEA Consult,
  • 3s Unternehmensberatun
  • Intellectual Property Institute Luxembourg

@creativeFLIP.eu @CreativeHubsnet @goetheinstitut.bruessel @IPIL.GIE

#peripatos #sociocultural #culturaleducation #SchoolFullofHeritage #LearningLabs #EYY2022 #international_projects #collaborative_projects #educations #learning #life-long_learning #school #creativeskills #peripatos #sociocultural #culturaleducation #LearningLabs #EYY2022 #international_projects #collaborative_projects #educations #learning #life-long_learning #school #creativeskills

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ